Kikertomelett med spinat, squash og tomat

2 Porsjoner


Omelett:


2 dl kikertmel

2 ss malt linfrø

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/2 ts gurkemeiepulver

1/2 ts hvitløkspulver

2 dl vann


Fyll:

1 ss olivenolje

5 håndfull spinat

5 cm squash, oppskåret i strimler

1 tomat, hakket

2 sjalottløk, hakket

3 hvitløksfedd, hakket

salt og pepper etter smak


Metode:

  1. Rør sammen kikertmel, linfrø, gurkemeie, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle. Hell i vann og visp det hele sammen til en jevn røre. Du skal kunne helle av røren, så om det blir for tykt, ha litt mer vann, er det for tynt ha i litt mer kikertmel. 
  2. Varm olivenoljen i en panne på middels høy varme og tilsett løken i pannen, la den steke i 1-2 minutter.
  3. Senk varmen til middels, og tilsett spinat, squash, tomat og hvitløk.
  4. Krydre med salt og pepper, fjern grønnsakene fra varmen og sett til side mens du lager omeletten.
  5. Varm pannen på middels høy varme, med litt kokos olje (du kan bruke oliven olje, eller smør også)
  6. Hell i en øse med omelettdeigen i pannen, vend på pannen slik at røren legger seg I et jevnt lag.
  7. La steke på middels varme i 3-4 minutter til de har stivnet og er gyldenbrun på bunnen.
  8. Tilsett fyllet på en halvside av omeletten, og brett deretter den andre halvdelen av omeletten over fyllet.
  9. Server umiddelbart.

Smak og konsistens helt topp

For snart 15 år siden bestemte Heidi Fjærli seg for at det var på tide å ta kontroll over eget liv. Hun ønsket å være den beste versjonen av seg selv, for sin sønn og sine kommende barnebarn.

Les mer

Maten du bør spise for å gå ned i vekt

Vil du ned i vekt er det viktig med en bevisstgjøring av hva som er dine utfordringer, og hvilken adferd du spesifikt bør ta tak i.


Les mer

Hva er viktig i forbindelse med slanking

Når du blir eldre begynner kroppen din å gjennomgå endringer Man er ofte mindre fysisk uten at appetitten går tilsvarende ned, og dermed reduseres kroppens muskelmasse og kroppens energibehov er mindre. 

Les mer