Gulrot, appelsin og ingefær suppe

Ingredienser:


2 ss olje til steking, f.eks. grønnsak eller solsikke

1 stor løk, hakket

900g gulrøtter, skrelt og grovhakket

1 ts fersk ingefær, revet

1 liter grønnsaks buljong

juice av 2-3 appelsiner (ca. 150 ml)

Rømme, ferske koriander eller ferske persilleblader, hakket, til servering (valgfritt)

salt og pepper


Metode:

Forberedelsestid: 10 min

Steketid: 30 min


  1. Varm opp oljen i en stor panne. Tilsett løken og stek på mild varme i 10 minutter til den er myk. Tilsett gulrøtter og ingefær og rør for å kombinere.
  2. Tilsett lageret. Kok opp, senk varmen og la det surre i 20 minutter, til gulrøttene er gjennomstekte.
  3. Blitz blandingen i en kjøkkenmaskin eller blender. Gå tilbake til pannen, tilsett appelsinjuice og varm den forsiktig opp igjen.
  4. Serveres med en rømme, hakkede urter (valgfritt).