Norvias egen ernæringsrådgiver!

Lise-Lotte Ask-Henriksen er livsstil- og ernæringsrådgiver med en mastergrad i kinesisk ernæring basert i London og Oslo. Hun har lang erfaring i å veilede kvinner og menn rundt kosthold og sunnere livsstil.

 

Hun inspirerer til et mer næringsrikt kosthold, en sunnere og grønnere livsstil. Lise-Lotte har over 8 års erfaring med å veilede både kvinner og menn til å nå sine individuelle livsstil mål for optimal helse, livsglede og harmoni i en ellers hektisk hverdag. Bevisste, små endringer kan utgjøre en forskjell som kan vare og kan enkelt bli en del av din hverdag.


Lise-Lotte sin reise startet allerede mens hun vokste opp i Norge, og i en alder av 16 år fikk hun diagnosen kyssesyken, noe som påvirket immunforsvaret og energinivået hennes noen år senere. Dette tvang henne til å gi opp sin dansekarriere, og fokusere på sin egen helse og velvære gjennom en helhetlig og holistisk tilnærming.


Bakgrunn

Lise-Lotte er utdannet autorisert veterinærsykepleier (dyrepleier), medisingrunnfag, hun har en bachelorgrad i International business management og en mastergrad i kinesisk ernæring.

Lise Lottes 3 beste tips!


1. Muskler er bra!

I 40-årene begynner kroppen å miste muskelmasse med en hastighet på 1-2 prosent i året. Muskler består av proteiner som syntetiseres fra proteinene i kostholdet ditt, samt at det fungerer som vev som omgir og beskytter leddene, bein, og ikke minst organene. Kort sagt, du vil beholde musklene.


2. Spis en proteinrik diet

Protein fungerer for å opprettholde og reparere muskler, derfor kan proteinets fravær fra dietten være skadelig over lengre perioder. Når du ikke spiser protein, finner kroppen din det andre steder, dvs. i dine eksisterende muskler. Protein er det eneste makronæringsstoffet som ikke lagres i kroppen til senere bruk.


3. Tren regelmessig

Med alderen blir man ofte mer stillesittende, lange dager på kontoret eller en god kveld i sofaen. Hvis man ikke bruker muskler oppfatter hjernen dette, og kaster ikke bort energi som syntetiserer protein til muskler når musklene ikke blir brukt. Løsningen er å trene regelmessig, som kan være så enkelt som å sykle til jobb eller gå tur med hunden, og å spise protein.

Smak og konsistens helt topp

For snart 15 år siden bestemte Heidi Fjærli seg for at det var på tide å ta kontroll over eget liv. Hun ønsket å være den beste versjonen av seg selv, for sin sønn og sine kommende barnebarn.

Les mer

Maten du bør spise for å gå ned i vekt

Vil du ned i vekt er det viktig med en bevisstgjøring av hva som er dine utfordringer, og hvilken adferd du spesifikt bør ta tak i.


Les mer

Hva er viktig i forbindelse med slanking

Når du blir eldre begynner kroppen din å gjennomgå endringer Man er ofte mindre fysisk uten at appetitten går tilsvarende ned, og dermed reduseres kroppens muskelmasse og kroppens energibehov er mindre. 

Les mer